Velkommen til medlemssidene!

NPF i møte med Helse- og omsorgsdepartementet

Skriv ut PDF
Oppfølgingsmøte av rapport om prehospital tjeneste hos
Helse og Omsorgsdepartementet.

Som en oppfølgning av at det har blitt avgitt flere rapporter om den prehospitale tjeneste de siste årene, invitterte Helse- og Omsorgsdepartementet (HOD) til et møte for å diskutere innspill og for å orienterte bidragsytere om arbeidet videre.

Det ble åpnet for kommentarer knyttet til emnene i rapportene.

Les mer …

Medlemsinformasjon våren 2009

Skriv ut PDF

 

Medlemsinformasjon våren 2009

Med innkalling til årsmøtet og invitasjon til seminar onsdag den 3. juni 2009 på Norlandia Stav Gjestegård Sveberg Hommelvik.

Seminarstart kl 11.00. Årsmøtestart kl 16.00

For første gang i Norges historien har vi gleden av å invitere til et seminar i regi av Nasjonal Paramedic Forening. Tradisjonelt har aktuelle seminarer for oss som yrkesgruppe vært en kostbar affære. Et av målene til NPF er at det skal være mulig å dra på seminar uten at utgiftene blir for store. Derfor har styret bestemt at denne gangen skal selve seminaret være gratis.

Det vil også være mulighet for samarbeidspartnere å delta denne gangen

Les mer …

Medlemsinformasjon vinteren 2009

Skriv ut PDF

Ja, vinteren er i full gang med alle de ufordringer som er spesielle for denne årstiden. Norge er et langt land med forskjellig topografi og klima, alt fra nesten ikke snø til masse snø. Noe av hensikten NPF er å kunne dele den spesielle kunnskapen som er typisk for et område med andre kollegaer rundt om i landet. Slik at vi samlet vil få høyere kompetanse.

Les mer …

Medlemsinformasjon høsten 2008

Skriv ut PDF

For oss alle er høsten en travel tid med masse forskjellige aktiviteter. Mange er jegere og denne årstiden er da en kjærkommen avveksling fra en krevende jobb.

Denne høsten er det ganske mange prosesser som er i gang i forhold til vår fremtid. Det tar ganske mye tid å holde seg oppdatert og eventuelt kunne gi innspill til de rette personer slik at vårt synspunkt kommer frem. Det synes ganske klart at de fleste mener at paramedic utdanningen skal og bør utvides. Blant annet har Høyskolen i Østfold har tidligere i år igjen gjort et forsøk på å få dette til og Høyskolen i Lillehammer har utviklet påbyggingsmoduler. Vi er alle enige om at dette er den rette veien å gå. Det som blir utfordringen vil være å komme med innspill i forhold til hvilke fag og fagområder det bør satses på.

Les mer …

Etiske retningslinjer for paramedics

Skriv ut PDF

Det prehospitalet miljøet i Norge har lenge manglet etiske retningslinjer og mange har etterspurt etiske retningslinjer å forholde seg til i ambulansetjenesten. Nasjonal Paramedic Forening har siden starten arbeidet med etiske retningslinjer for paramedic i Norge. Vi har derfor den glede å presentere disse reglene på våre nettsider.

De etiske retningslinjene vil være anvendelig for alle i de prehospitale miljøet og vi håper at så mange som mulig benytter våre etiske retningslinjer og prøver å leve opp til disse.

Les mer …